Pappardelle s kuřetem a houbami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
21 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby zalijeme v misce s teplou vodou a necháme 20 minut máčet. Přendáme je do síta a rukama důkladně vymačkáme všechnu přebytečnou vodu, kterou si uchováme pro další použití.
  • 2
    Houby nakrájíme na drobné kousky a ponecháme stranou.
  • 3
    V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme nakrájené houby, utřený česnek, nahrubo pokrájenou petržel a pórek. Dle chuti osolíme a opepříme. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut. Poté přilijeme víno a vývar. Uvedeme do varu. Povaříme dalších 5 minut, až se tekutina částečně vyvaří a omáčka zhoustne.
  • 4
    Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. K vodě, ve které se budou vařit těstoviny, přilijeme tu, v níž se máčely houby.
  • 5
    Do omáčky vmícháme kuřecí maso nakrájené na tenké proužky. Povaříme 5 minut, až jsou zcela měkké. Postupně po lžících přidáváme sýr mascarpone a vždy znovu dobře promícháme. Na závěr přilijeme 2 lžíce vody, ve které se vaří těstoviny. Ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
  • 6
    Hotové těstoviny smícháme s omáčkou a ihned podáváme posypané nakrájenými lístky čerstvé bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.