Pappardelle s kuřetem a houbami
50 min.
Ingredience
- 15gramůHouby sušené
- 175mililitrůVoda pitná
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusPórek
- 120mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar slepičí
- 400gramůTěstoviny Pappardelle
- 2kusyKuřecí prsa
- 105mililitrůMascarpone
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstBazalka
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
21 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby zalijeme v misce s teplou vodou a necháme 20 minut máčet. Přendáme je do síta a rukama důkladně vymačkáme všechnu přebytečnou vodu, kterou si uchováme pro další použití.
- 2Houby nakrájíme na drobné kousky a ponecháme stranou.
- 3V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme nakrájené houby, utřený česnek, nahrubo pokrájenou petržel a pórek. Dle chuti osolíme a opepříme. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut. Poté přilijeme víno a vývar. Uvedeme do varu. Povaříme dalších 5 minut, až se tekutina částečně vyvaří a omáčka zhoustne.
- 4Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. K vodě, ve které se budou vařit těstoviny, přilijeme tu, v níž se máčely houby.
- 5Do omáčky vmícháme kuřecí maso nakrájené na tenké proužky. Povaříme 5 minut, až jsou zcela měkké. Postupně po lžících přidáváme sýr mascarpone a vždy znovu dobře promícháme. Na závěr přilijeme 2 lžíce vody, ve které se vaří těstoviny. Ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
- 6Hotové těstoviny smícháme s omáčkou a ihned podáváme posypané nakrájenými lístky čerstvé bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.