Pappardelle s plody moře
25 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Pappardelle
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 250mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůOmáčka rajčatová
- 350gramůMušle slávky
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 200gramůChobotnice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 2litryVoda pitná
- 90mililitrůOlej olivový
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
934 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
29 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Petržel omyjeme a nasekáme na menší kousky. Mořské plody dobře propláchneme.
- 2Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme a přidáme cibuli s česnekem, smažíme 3 minuty, poté přidáme vývar, rajčatovou omáčku, protlak, víno a plody moře. Přiklopené vaříme 5 minut. Osolíme, opepříme a smícháme s uvařenými těstovinami. Na závěr posypeme sekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.