Pappardelle ve vývaru ze slávek

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
26 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odrhneme slávky, vhodíme do pánve a na prudkém ohni necháme pod pokličkou otevřít. Vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a neotevřené slávky vyhodíme. Jemně scedíme tekutinu z vaření a uschováme.
  • 2
    Oloupeme česnek a mírně podrtíme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo nasekáme.
  • 3
    Na oleji osmažíme česnek, přidáme nasekaná rajčata, sůl, pepř a 8 minut podusíme. Přilijeme tekutinu z vaření slávek, 2 naběračky vařící vody. Vše promícháme, povaříme a po 3 minutách přidáme vyloupané měkkýše.
  • 4
    Uvaříme těstoviny v osolené vodě, scedíme a přidáme do rajčatové polévky se slávkami. Vše minutu povaříme. Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.