Pappardelle ve vývaru ze slávek
45 min.
Ingredience
- 1kilogramMušle slávky
- 170gramůTěstoviny Pappardelle
- 200gramůRajčata
- 60gramůPetržel - nať
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1stroužekČesnek
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
26 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Odrhneme slávky, vhodíme do pánve a na prudkém ohni necháme pod pokličkou otevřít. Vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a neotevřené slávky vyhodíme. Jemně scedíme tekutinu z vaření a uschováme.
- 2Oloupeme česnek a mírně podrtíme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nahrubo nasekáme.
- 3Na oleji osmažíme česnek, přidáme nasekaná rajčata, sůl, pepř a 8 minut podusíme. Přilijeme tekutinu z vaření slávek, 2 naběračky vařící vody. Vše promícháme, povaříme a po 3 minutách přidáme vyloupané měkkýše.
- 4Uvaříme těstoviny v osolené vodě, scedíme a přidáme do rajčatové polévky se slávkami. Vše minutu povaříme. Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.