Pappardette s kachním ragú
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůCeler řapíkatý
- 200gramůRajčata
- 100gramůSýr Parmezán
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 3kusyBobkový list
- 40gramůBylinky čerstvé - svazek
- 100mililitrůVíno červené
- 5gramůSůl
- 250gramůKachní maso pečené
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 200gramůHříbky čerstvé
- 1gramHřebíček
- 2gramyPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
997 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
62 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těsto tak, že smícháme vejce a mouku. Důkladně propracujeme a necháme asi 30 minut uležet. Zatím na oleji osmažíme stroužek česneku, najemno nasekaný celer, mrkev a cibuli.
- 2Přidáme kachní maso nakrájené na kostičky a houby a podlijeme červeným vínem. Když se víno odpaří, vložíme nasekaná oloupaná rajčata.
- 3Vše ochutíme špetkou soli, bobkovým listem, kuličkami pepře a roztlučeným hřebíčkem. Podlijeme vývarem a vaříme asi 25-30 minut.
- 4Těsto vyválíme a nakrájíme na široké nudle. Poté uvaříme v osolené vodě „al dente", scedíme a přidáme k ragú. Dochutíme nastrouhaným parmezánem, máslem a najemno nasekanými bylinkami. Promícháme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.