Paprikáš bez masa
100 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramPaprika zelená
- 250gramůRajčata
- 1kusLilek
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
22 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1K přípravě paprikáše si připravíme všechnu potřebnou zeleninu.
- 2Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, papriky zbavíme jádřinců, opláchneme je a nakrájíme na proužky. Omytý lilek oloupáme a nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky.
- 3V hrnci si na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme k ní lilek s paprikou a spolu pod pokličkou dusíme asi 10 minut, potom teprve přidáme rajčata a necháme znovu pod pokličkou dusit přibližně 20 minut.
- 4Když je zelenina měkká, posypeme ji mletou paprikou a moukou,
- 5osolíme, opepříme, přilijeme 1-2 dl vody, zamícháme a vaříme do zhoustnutí. Těsně před servírováním paprikáš dosolíme podle chuti a posypeme zelenou pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.