Paprikáš bez masa

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
22 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K přípravě paprikáše si připravíme všechnu potřebnou zeleninu.
  • 2
    Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, papriky zbavíme jádřinců, opláchneme je a nakrájíme na proužky. Omytý lilek oloupáme a nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky.
  • 3
    V hrnci si na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme k ní lilek s paprikou a spolu pod pokličkou dusíme asi 10 minut, potom teprve přidáme rajčata a necháme znovu pod pokličkou dusit přibližně 20 minut.
  • 4
    Když je zelenina měkká, posypeme ji mletou paprikou a moukou,
  • 5
    osolíme, opepříme, přilijeme 1-2 dl vody, zamícháme a vaříme do zhoustnutí. Těsně před servírováním paprikáš dosolíme podle chuti a posypeme zelenou pokrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.