Papriková husí polévka
160 min.
Ingredience
- Husí bujon [29083]
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 800gramůHusí drůbky
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePepř černý celý
- 1kusPetržel kořen
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceSůl
- 5decilitrůVíno červené
- 8decilitrůVoda pitná
- 2lžíceCeler - nať
- 1kusMrkev kořen
- 3kusyJalovec
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 250gramůPaprika červená
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 2špetkyChilli koření mleté
- 200gramůListové těsto
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1023 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
42 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát asi 2 - 3 cm silný. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a vykrojíme formičkou malé hvězdičky, které dáme na plech s pečícím papírem a v předem rozehřáté troubě při 180°C je dozlatova upečeme (pečeme asi 10 minut).
- 2Červené papriky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na proužky. Česnek a cibuli očistíme, drobně pokrájíme a v hrnci na másle je podusíme. Pak přilijeme 1 litr husího bujónu a vaříme 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, chilli a kmínem.
- 3Polévku nalijeme do talířů, posypeme hvězdičkami z listového těsta a podáváme.
- 4Husí bujon [29083]:
- 5Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.
- 6Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.
- 7V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.
- 8Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.
- 9Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo vývar použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.