Papriková husí polévka

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1023 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
42 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát asi 2 - 3 cm silný. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a vykrojíme formičkou malé hvězdičky, které dáme na plech s pečícím papírem a v předem rozehřáté troubě při 180°C je dozlatova upečeme (pečeme asi 10 minut).
  • 2
    Červené papriky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na proužky. Česnek a cibuli očistíme, drobně pokrájíme a v hrnci na másle je podusíme. Pak přilijeme 1 litr husího bujónu a vaříme 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, chilli a kmínem.
  • 3
    Polévku nalijeme do talířů, posypeme hvězdičkami z listového těsta a podáváme.
  • 4
    Husí bujon [29083]:
  • 5
    Husí drůbky bez jater (žaludek, krk, srdce, křídla, kosti..), očistíme a omyjeme.
  • 6
    Zeleninu: cibuli, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme a kostky. Petrželovou a celerovou nať omyjeme a svážeme.
  • 7
    V hrnci rozpustíme máslo a maso se zeleninou podusíme, osolíme, přidáme celou lžíci celého pepře, 3 zrna jalovce a zalijeme 8 dl vody a 5 dl červeného vína. Pod pokličkou 90 minut vaříme tak, aby polévka jen mírně probublávala.
  • 8
    Omytou petrželovou nať dáme do polévky 30 minut před dovařením.
  • 9
    Vývar scedíme, když vychladne, sebereme omastek a čistý bujon znovu ohřejeme. Můžeme dosolit podle chuti a podávat i s pokrájenými drůbky, nebo vývar použijeme k vaření různých druhů polévek jako základ.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.