Papriková omáčka k vepřovému
85 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová pečeně
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 250mililitrůVíno červené
- 100gramůPaprika červená
- 150gramůZakysaná smetana
- 10gramůJíška instantní
- 5gramůPepř cayenský
- 50gramůOlivy nakládané
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůCitronová kůra
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
65 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso potřeme ze všech stran směsí soli, pepře a papriky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso lehce opečeme. Přilijeme červené víno, zakryjeme a dusíme 15 minut. Potom maso obrátíme, přilijeme 250 ml horké vody a dusíme dalších 15 minut. Očistíme, omyjeme a drobně nakrájíme paprikový lusk. Očistíme česnek a jemně usekáme. Přidáme k masu a pokračujeme v dušení. Celková doba přípravy je 60-70 minut. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Omáčku rozmixujeme a protlačíme ji jemným sítem. Vmícháme zakysanou smetanu, podle chuti zahustíme jíškou a okořeníme solí a cayenským pepřem. Olivy nakrájíme po délce na tenké proužky a spolu s tymiánem a citronovou kůrou přidáme do omáčky.
- 2K takto upravenému masu jsou vhodnou přílohou nudle a bohatá zeleninová obloha ze zelených fazolek, třešňových rajčat a artyčokových srdíček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.