Papriková omáčka v nálevu

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky omyjeme, vykrojíme měkká žebra a vyloupneme semínka. Potom je nakrájíme na malé kousky. Rajčata dáme do misky a zalijeme horkou vodou. Potom opláchneme studenou a sloupneme je. Česnek a cibuli oloupeme a spolu s feferonkou drobně nakrájíme. Všechnu zeleninu pomeleme na mlýnku na maso a přeložíme do hrnce.
  • 2
    V jiném hrnci svaříme osolenou vodu, do které přidáme ocet, cukr, celý sáček Deka, pepř a povaříme ještě 8 minut. Uvařeným nálevem přelijeme v hrnci připravenou pomletou zeleninu. Přilijeme olej a za občasného míchání směs povaříme 60 minut. Směs by měla být hustá.
  • 3
    Hotovou omáčku ještě horkou nalijeme do teplých skleniček a zavíčkujeme. Skleníčky obrátíme víčky dolů. Potom je necháme vychladnout a uložíme na chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.