Papriková omáčka v nálevu
90 min.
Ingredience
- 2kilogramyPaprika zelená
- 2kilogramyRajčata
- 4litryVoda pitná
- 4kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- 2decilitryOcet kvasný lihový
- 350gramůCukr krupice
- 2kusyFeferony
- 40gramůDeko
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Papriky omyjeme, vykrojíme měkká žebra a vyloupneme semínka. Potom je nakrájíme na malé kousky. Rajčata dáme do misky a zalijeme horkou vodou. Potom opláchneme studenou a sloupneme je. Česnek a cibuli oloupeme a spolu s feferonkou drobně nakrájíme. Všechnu zeleninu pomeleme na mlýnku na maso a přeložíme do hrnce.
- 2V jiném hrnci svaříme osolenou vodu, do které přidáme ocet, cukr, celý sáček Deka, pepř a povaříme ještě 8 minut. Uvařeným nálevem přelijeme v hrnci připravenou pomletou zeleninu. Přilijeme olej a za občasného míchání směs povaříme 60 minut. Směs by měla být hustá.
- 3Hotovou omáčku ještě horkou nalijeme do teplých skleniček a zavíčkujeme. Skleníčky obrátíme víčky dolů. Potom je necháme vychladnout a uložíme na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.