Papriková polévka s tuňákem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíem na kousky. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, krátce na něm osmažíme cibuli s česnekem, pak přisypeme nakrájenou papriku a ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Potom do pánve přidáme rajčata i s nálevem, vše promícháme a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Během vaření občas zamícháme a dochutíme pepřem a solí.
  • 3
    Ke směsi poté přidáme nakrájené brambory, přilijeme vodu a přivedeme ji k varu. Vaříme přikryté pokličkou, až brambory změknou.
  • 4
    Tuňáka opláchneme pod studenou vodou, osušíme, nakrájíme ho na kousky a smícháme s mletou paprikou. Kousky ryby ke konci vaření vmícháme do hrnce k zelenině. Hrnec odstavíme z ohně a směs necháme pod pokličkou ještě chvíli prohřívat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.