Papriková polévka s tuňákem
50 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůTuňák obecný
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 2lžíceOlej olivový
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíem na kousky. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme jádřinec, omyjeme ji a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, krátce na něm osmažíme cibuli s česnekem, pak přisypeme nakrájenou papriku a ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Potom do pánve přidáme rajčata i s nálevem, vše promícháme a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Během vaření občas zamícháme a dochutíme pepřem a solí.
- 3Ke směsi poté přidáme nakrájené brambory, přilijeme vodu a přivedeme ji k varu. Vaříme přikryté pokličkou, až brambory změknou.
- 4Tuňáka opláchneme pod studenou vodou, osušíme, nakrájíme ho na kousky a smícháme s mletou paprikou. Kousky ryby ke konci vaření vmícháme do hrnce k zelenině. Hrnec odstavíme z ohně a směs necháme pod pokličkou ještě chvíli prohřívat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.