Papriky a rajčata plněné masovo-rýžovou směsí
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 50gramůRýže dlouhozrnná
- 250mililitrůMasový vývar
- 2kusyPaprika žlutá
- 2kusyPaprika zelená
- 4kusyRajčata
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůPetržel - nať
- 700gramůHovězí maso mleté
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 125mililitrůVíno bílé
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. Na rozehřátém oleji necháme nasekaný česnek a cibuli zesklovatět. Přimícháme k nim rýži a počkáme, dokud nezpění. Zalijeme masovým vývarem. Přikryjeme poklicí a dusíme 20 minut při mírné teplotě.
- 2Omyjeme papriky a rajčata a z vršků odklopíme víčko. Uvnitř paprik odstraníme bílé žebroví a semínka, z rajčat vydlabeme lžičkou semínka.
- 3Předehřejeme troubu na 180 °C.
- 4Uvařenou rýži smícháme s mletým masem a vejci. Vmícháme petrželku, osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Vzniklou hmotou naplníme papriky a rajčata, která jsme předtím trochu osolili a opepřili. Přiložíme k nim víčka.
- 5Sterilovaná rajčata a vydlabanou dužninu dáme do zapékací mísy. Přimícháme rajčatový protlak, přidáme česnek a zalijeme vínem. Naskládáme do nádoby plněné papriky a přikryjeme poklicí. Zapékáme 40 minut.
- 6Potom do nádoby přidáme i plněná rajčata a zapékáme ještě 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.