Papriky naplněné fazolemi

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
42 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
17 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílé fazole den předem namočíme do vody. Druhý den si připravíme všechny potřebné ingredience. Omytým paprikám odřežeme vršky a vydlabeme jádřince. Pórek si očistíme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Fazole povaříme 5 minut ve vodě, ve které se máčely, potom je slijeme, zalijeme čistou vodou a spolu s pórkem vaříme doměkka.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, přisypeme mouku a sladkou papriku a uděláme si světlou jíšku. Když je fazole měkká, přimícháme k ní jíšku, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a drobně pokrájenou zelenou petrželku. Promícháme a chvíli povaříme - vznikne nám hustá směs a tou naplníme papriky. Plněné papriky poskládáme do zapékací mísy, potřeme je olivovým olejem a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme 45 minut při 200°C.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.