Papriky naplněné fazolemi
100 min.
Ingredience
- 15kusůKapie
- 500gramůFazole bílé
- 1kusPórek
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1,5decilitryOlej olivový
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
42 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
17 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Bílé fazole den předem namočíme do vody. Druhý den si připravíme všechny potřebné ingredience. Omytým paprikám odřežeme vršky a vydlabeme jádřince. Pórek si očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 2Fazole povaříme 5 minut ve vodě, ve které se máčely, potom je slijeme, zalijeme čistou vodou a spolu s pórkem vaříme doměkka.
- 3V pánvi rozpálíme olej, přisypeme mouku a sladkou papriku a uděláme si světlou jíšku. Když je fazole měkká, přimícháme k ní jíšku, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a drobně pokrájenou zelenou petrželku. Promícháme a chvíli povaříme - vznikne nám hustá směs a tou naplníme papriky. Plněné papriky poskládáme do zapékací mísy, potřeme je olivovým olejem a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme 45 minut při 200°C.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.