Papriky plněné mletým masem
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 20mililitrůOlej olivový
- 3kusyRajčata
- 50gramůPetržel - nať
- 150mililitrůVíno bílé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 130mililitrůVývar z hovězích kostí
- 300gramůHovězí maso mleté
- 6kusůPaprika červená
- 3kusyVeka
- 10mililitrůVoda pitná
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
11 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Podusíme 1 nasekanou cibuli na troše rozehřátého oleje. Česnek oloupeme a prolisujeme. Polovinu česneku přidáme k cibuli. Přisypeme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata. Zvolna vaříme. Přimícháme mouku, rajčatový protlak a 1 lžíci petrželky. Vaříme 1 minutu. Přilijeme víno a 100 ml vody. Osolíme a opepříme. Přikryté dusíme 20 minut.
- 2Na náplň namočíme plátky veky do vývaru. Na troše oleje 4 minuty podusíme zbývající cibuli, česnek a petrželku. Přidáme mleté maso a opékáme, až se rozdrolí. Přimícháme vymačkanou veku. Osolíme, opepříme a opékáme další 4 minuty.
- 3Vršky paprik odkrojíme, zbavíme semen a omyjeme. Naplníme je mletým masem a upěchujeme. Papriky poskládáme do vymazané zapékací nádoby. Zbývající mleté maso přimícháme do omáčky. Papriky pečeme asi 30 minut (225 °C). Podáváme je nakrájené na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.