Papriky plněné mletým masem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
11 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podusíme 1 nasekanou cibuli na troše rozehřátého oleje. Česnek oloupeme a prolisujeme. Polovinu česneku přidáme k cibuli. Přisypeme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata. Zvolna vaříme. Přimícháme mouku, rajčatový protlak a 1 lžíci petrželky. Vaříme 1 minutu. Přilijeme víno a 100 ml vody. Osolíme a opepříme. Přikryté dusíme 20 minut.
  • 2
    Na náplň namočíme plátky veky do vývaru. Na troše oleje 4 minuty podusíme zbývající cibuli, česnek a petrželku. Přidáme mleté maso a opékáme, až se rozdrolí. Přimícháme vymačkanou veku. Osolíme, opepříme a opékáme další 4 minuty.
  • 3
    Vršky paprik odkrojíme, zbavíme semen a omyjeme. Naplníme je mletým masem a upěchujeme. Papriky poskládáme do vymazané zapékací nádoby. Zbývající mleté maso přimícháme do omáčky. Papriky pečeme asi 30 minut (225 °C). Podáváme je nakrájené na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.