Papriky s pomazánkou z tresky

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tresku povaříme s mlékem a lžící olivového oleje. Uvařené maso vyjmeme a necháme okapat. Poté rozmačkáme vidličkou, osolíme a opepříme dle chuti.
  • 2
    Papriky omyjeme, seřízneme na vršku a vydlabeme semínka. Propláchneme a necháme okapat.
  • 3
    Česnek a petrželku nasekáme na drobné kousky a smícháme s tresčí pomazánkou.Směsí naplníme vydlabané papriky.
  • 4
    Papriky naskládáme do zapékací mísy, zalijeme 150 ml vývaru a pečeme 25 minut při 200 °C. Občas přelijeme vývarem.
  • 5
    Rajčatový protlak smícháme se škrobem, zbytkem vývaru, majoránkou a muškátovým oříškem.
  • 6
    Uvedeme k varu a vaříme 2 minuty, poté přilijeme smetanu.
  • 7
    Zapečené papriky servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.