Papriky s pomazánkou z tresky
65 min.
Ingredience
- 1200gramůPaprika červená
- 300gramůTreska aljašská
- 20mililitrůOlej olivový
- 6gramůPetržel - nať
- 60mililitrůProtlak rajčatový
- 10gramůŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 5gramůMajoránka
- 4gramyMuškátový oříšek
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200mililitrůMléko polotučné
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
22 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Tresku povaříme s mlékem a lžící olivového oleje. Uvařené maso vyjmeme a necháme okapat. Poté rozmačkáme vidličkou, osolíme a opepříme dle chuti.
- 2Papriky omyjeme, seřízneme na vršku a vydlabeme semínka. Propláchneme a necháme okapat.
- 3Česnek a petrželku nasekáme na drobné kousky a smícháme s tresčí pomazánkou.Směsí naplníme vydlabané papriky.
- 4Papriky naskládáme do zapékací mísy, zalijeme 150 ml vývaru a pečeme 25 minut při 200 °C. Občas přelijeme vývarem.
- 5Rajčatový protlak smícháme se škrobem, zbytkem vývaru, majoránkou a muškátovým oříškem.
- 6Uvedeme k varu a vaříme 2 minuty, poté přilijeme smetanu.
- 7Zapečené papriky servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.