Papriky se žampionovou směsí
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 750gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 300gramůŠunka dušená
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Šunku nadrobno nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek, očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony a směs podusíme asi 5 minut.
- 2Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a naplníme připravenou směsí.
- 3Ze zakysané smetany, soli, pepře a nasekané petrželky připravíme omáčku.
- 4Papriky urovnáme do zapékací mísy, přelijeme smetanovou omáčkou a podlijeme vývarem.
- 5Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.