Pařížské brambory
40 min.
Ingredience
- Zálivka
- 120mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40mililitrůOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůVíno bílé
- 20gramůKerblík
- 10gramůEstragon
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
31 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
484 mg
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme a celé uvaříme v osolené vodě asi 15 až 20 minut. Scedíme a necháme okapat. Brambory nyní nakrájíme na menší kousky, polijeme bílým vínem, zalijeme olejovou zálivkou a necháme chvíli odležet.
- 2Mezitím pokrájíme nadrobno petrželku, estragon a kerblík. Vmícháme do brambor a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.