Pařížské kuřecí maso se zeleninou

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
27 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa rozkrojíme na 4 díly a spolu se zadními stehny, horními stehýnky (paličkami) maso omyjem a osušíme. Očištěné cibule pokrájíme nadrobno. Rajčata, papriky, mladou tenkou cuketu a lilek omyjeme, a osušíme. Papriky rozkrojíme, odstraníme z nich semínka se žebry a pokrájíme je na proužky. Lilek rozkrojíme, osolíme, necháme ho "vypotit" asi 10 minut. Poté lilek znovu omyjeme a spolu s cuketou nakrájíme na kostičky. Rajčata pokrájíme na kolečka, očištěný česnek na tenké plátky. Malý svazek bylinek: petrželku, rozmarýn a bazalku omyjeme, lístky otrháme a posekáme nadrobno.
  • 2
    Maso osolíme, posypeme čersvě pomletým pepřem a v hluboké pánvi na rozehřátém oleji s máslem porce osmažíme z každé strany dozlatova. Přidáme k nim pokrájený česnek, papriky s rajčaty, promícháme a pod pokličkou směs dusíme 20 minut, občas zeleninu s masem promícháme.
  • 3
    V druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, na něm zprudka orestujeme kostičky lilku s cuketou - restujeme je přibližně 1-2 minuty. Podle chuti zeleninu osolíme, posypeme pepřem 4 barev, poprášíme moukou a restujeme další minutu. Pak orestovanou zeleninu přimícháme ke kuřeti, přimícháme bylinky a necháme vše prohřát.
  • 4
    Směs s masem rozdělíme na talíře a podáváme s ohřátými bagetkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.