Pařížský kuřecí salát
20 min.
Ingredience
- 250gramůKuřecí maso vařené
- 375gramůHroznové víno
- 175gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůSýr Čedar
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 1lžíceOcet vinný
- 125mililitrůOlej olivový
- 2lžíceJogurt bílý
- 3lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
54 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Studené vařené nebo opečené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, omyté a osušené kuličky vína rozpůlíme a vyjmeme z nich jadérka, malé žampiony rozkrájíme na tenké plátky a sýr na drobné kostičky.
- 2V salátové míse všechny suroviny důkladně promícháme, trochu osolíme a opepříme.
- 3Do misky vyklepneme 1 žloutek, přidáme 1 lžičku hořčice, cukr, sůl, pepř a 1 lžíci vinného octa nebo citronové šťávy a vidličkou nebo malou metličkou šleháme. Po kapkách přiléváme olej. Šleháme tak dlouho, dokud majonéza nezhoustne. Pokud by se nám během šlehání začala majonéza srážet, vezmeme druhou misku, ve které začneme šlehat nový žloutek a po troškách přidáváme sraženou majonézu. Nakonec vmícháme jogurt.
- 4Hotovou majonézou lehce vmícháme do salátu, který nakonec ozdobíme několika celými lístky bazalky, petrželky nebo několika stébly pažitky. Podáváme ihned s tousty, bagetou rozpečenou v troubě nebo čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.