Pařížský kuřecí salát

20 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
54 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Studené vařené nebo opečené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, omyté a osušené kuličky vína rozpůlíme a vyjmeme z nich jadérka, malé žampiony rozkrájíme na tenké plátky a sýr na drobné kostičky.
  • 2
    V salátové míse všechny suroviny důkladně promícháme, trochu osolíme a opepříme.
  • 3
    Do misky vyklepneme 1 žloutek, přidáme 1 lžičku hořčice, cukr, sůl, pepř a 1 lžíci vinného octa nebo citronové šťávy a vidličkou nebo malou metličkou šleháme. Po kapkách přiléváme olej. Šleháme tak dlouho, dokud majonéza nezhoustne. Pokud by se nám během šlehání začala majonéza srážet, vezmeme druhou misku, ve které začneme šlehat nový žloutek a po troškách přidáváme sraženou majonézu. Nakonec vmícháme jogurt.
  • 4
    Hotovou majonézou lehce vmícháme do salátu, který nakonec ozdobíme několika celými lístky bazalky, petrželky nebo několika stébly pažitky. Podáváme ihned s tousty, bagetou rozpečenou v troubě nebo čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.