Pařížský salát

60 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
52 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrozny omyjeme, necháme okapat, přepůlíme a zbavíme jadérek. Sýr nakrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Vše vložíme do salátové mísy a opatrně promícháme.
  • 2
    Kuřecí maso uvaříme a necháme vychladit. Poté nakrájíme na kostičky a přidáme k salátu. Vše promícháme a odstavíme.
  • 3
    Připravíme si majonézu a to tak, že ušleháme žloutek, cukr, hořčici, pepř, sůl a vinný ocet. Po kapkách přidáváme olej a šleháme dokud nevznikne hladká hustá hmota. Na závěr vmícháme jogurt.
  • 4
    Majonézu nalijeme na salát a zlehka promícháme. Ozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.