Parma s ančovičkami
50 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 900gramůParma
- 1litrVoda pitná
- 30mililitrůOlej olivový
- Na omáčku
- 60gramůAnčovičky konzervované
- 2stroužkyČesnek
- 20mililitrůOcet vinný
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 8gramůEstragon
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
26 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 mg
Postup přípravy
- 1Brambory ve slupce uvaříme 7 minut v osolené vodě, ještě teplé propláchneme studenou vodou a oloupeme. Nakrájíme na 1 cm silné plátky. Ve velké pánvi rozhřejeme olej, přidáme bramborové plátky a opečeme dozlatova ze všech stran, osolíme a opepříme.
- 2Ančovičky, česnek a ocet rozmixujeme na pyré, postupně vmixujeme olej, až je konzistence tekutá, přelijeme do misky a vmícháme nadrobno nasekaný estragon.
- 3Porce ryby zbavíme kostí, kůži nařízneme a vetřeme do povrchu sůl a pepř. Opečeme na rozpáleném olivovém oleji 3 minuty na straně s kůží a 2 minuty na opačné straně.
- 4Na talíře rozložíme opečené bramborové plátky a na ně porce ryby, vše teplé a přelijeme ančovičkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.