Parma smažená s česnekovou kaší
50 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 5gramůSůl
- 4gramyTymián čerstvý
- 500gramůBrambory
- 100gramůPetržel - nať
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůMáslo čerstvé
- 4decilitryMléko polotučné
- 2litryVoda pitná
- 3decilitryOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 1kilogramParma
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1040 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
72 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 mg
Postup přípravy
- 1Parmu očistíme, osušíme a naporcujeme. Osolíme, okořeníme, pokapeme jednotlivé porce citronovou šťávou, obalíme v hladké mouce a opečeme na rozpáleném oleji.
- 2Mezitím připravíme kaši. Uvaříme oloupané brambory rozkrájené na menší kostky, slijeme, přidáme teplé mléko, prolisovaný česnek a rozmixujeme dohladka. Přidáme rozpuštěné máslo a šlehačem nebo ruční metlou vymícháme jemnou kaši.
- 3Servírujeme ozdobené posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.