Parmazánový dresink k bramborovému salátu

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
856 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a vaříme ve slupce 25 minut. Opláchneme chřest, oloupeme dolní část a odkrojíme dřevnaté konce. Chřest nakrájíme na kousky dlouhé 2 cm a vaříme je ve 250 ml osolené vody 8 minut. Vodu scedíme a zeleninu necháme okapat. Vývar z chřestu znovu přivedeme k varu. Rozpustíme v něm polévkovou kostku a přelijeme přes jemně nasekanou cibuli, kterou jsme vložili do salátové mísy. Oloupeme uvařené vejce, nakrájíme je na kostičky a přidáme k cibuli. Smícháme ocet, olej, sůl, pepř a parmazán a cibuli zalijeme. Všechno dobře promícháme. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a ještě teplé je spojíme s marinádou. Přidáme omytou, jemně nasekanou petrželku a chřest a necháme 30 minut proležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.