Parmice na páře s česnekovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 160gramůParmice
- 2lžičkyOlej olivový
- 1špetkaEstragon
- 1špetkaSůl
- 1špetkaOregano sušené
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPetržel - nať
- 50mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
520 mg
Postup přípravy
- 1Na omáčku stroužky česneku oloupeme a rozdělíme na polovinu. Zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a cca 1min povaříme. Vodu slijeme a postup opakujeme ještě 2x.
- 2Poté rozehřejeme mléko, přidáme okapaný česnek, špetku soli a krátce povaříme.
- 3Rozmixujeme a přidáme najemno nasekané bylinky.
- 4Filety parmice podusíme 3-4min na páře, špenát spaříme vroucí vodou a ochutíme olejem.
- 5Na talíř rozložíme špenát, poklademe filety parmice, ochutíme česnekovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.