Parmice na slanině

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
51 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
791 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme citrónovou šťávu se solí a pepřem, přilijeme olej a vyšleháme jemnou zálivku.
  • 2
    Z ryb vyřízneme filety. Na každý plátek položíme na stranu bez kůže plátek slaniny a lehce ho přitiskneme. Na straně s kůží plátky osolíme a obalíme ve strouhance.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo a olej, vhodíme lístky šalvěje a plátky smažíme 2 minuty po jedné straně do zlatova. Poté opatrně otočíme a necháme zezlátnout na druhé straně. Osmažené plátky poklademe na savý kuchyňský papír.
  • 4
    Pokrájíme zbývající plátky slaniny na tenké proužky, krátce orestujeme, zalijeme octem a necháme vyvařit. Rukolu přelijeme připravenou zálivkou, přidáme osmaženou slaninu, rybí plátky rozložíme úhledně na servírovací mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.