Parmice na slanině
60 min.
Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 5kusůŠalvěj čerstvá
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 30mililitrůOcet vinný
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kilogramParmice
- 100mililitrůOlej olivový
- 150gramůRukola
- 60gramůStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
51 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
791 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme citrónovou šťávu se solí a pepřem, přilijeme olej a vyšleháme jemnou zálivku.
- 2Z ryb vyřízneme filety. Na každý plátek položíme na stranu bez kůže plátek slaniny a lehce ho přitiskneme. Na straně s kůží plátky osolíme a obalíme ve strouhance.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a olej, vhodíme lístky šalvěje a plátky smažíme 2 minuty po jedné straně do zlatova. Poté opatrně otočíme a necháme zezlátnout na druhé straně. Osmažené plátky poklademe na savý kuchyňský papír.
- 4Pokrájíme zbývající plátky slaniny na tenké proužky, krátce orestujeme, zalijeme octem a necháme vyvařit. Rukolu přelijeme připravenou zálivkou, přidáme osmaženou slaninu, rybí plátky rozložíme úhledně na servírovací mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.