Parmice po orientálsku
20 min.
Ingredience
- 400gramůParmice
- 400gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 10mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2gramyTymián čerstvý
- 200mililitrůVíno bílé
- 1špetkaŠafrán
- 5gramůFenykl obecný
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
7 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme nadrobno, rajčata pokrájíme najemno. Rybky poskládáme na pánev v jedné vrstvě, osolíme, opepříme, zakapeme olejem, přidáme bobkový list, fenykl, tymián, česnek, petrželku, rajčata a špetku šafránu. Podlijeme bílým vínem a přivedeme k varu. Podusíme odkryté 10 minut. Tekutina se částečně odpaří a rybky pustí šťávu.
- 2Rybky upravíme na dezertní talířek a přelijeme šťávou, ve které se dusily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.