Parmice s rozinkami
35 min.
Ingredience
- 50gramůRozinky tmavé
- 150mililitrůVíno červené
- 200gramůCibule
- 150gramůCuketa
- 300gramůPomeranče
- 15gramůKoriandr mletý
- 800gramůParmice
- 80gramůAnčovičky konzervované
- 30gramůOregano čerstvé
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
17 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Rozinky nasypeme do misky, zalijeme vínem a necháme 10 minut uležet. Filety z parmice osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, cuketu na hranolky, pomeranč oloupeme, kůru nakrájíme na tenké nudličky, dužinu rozebereme na dílky, ančovičky trochu pokrájíme, oregano a rozmarýn posekáme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme cukety a orestujeme. Přidáme kůru, víno s rozinkami, ančovičky, pomeranč, nakonec přiložíme filety z parmice a 10 minut podusíme. Posypeme oreganem, rozmarýnem a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.