Pasta Caprese s olivami a rajčaty
30 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 750gramůRajčata
- 250gramůMozzarella
- 100gramůOlivy černé
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůBazalka
- 500gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
27 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě tzv. na skus, slijeme a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.
- 2Omytá rajčata nakrájíme na kostičky, mozzarellu nakrájíme na větší kousky. Olivy rozpůlíme, oloupaný česnek nadrobno nasekáme.
- 3K těstovinám přidáme mozzarellu a rajčata a vše dobře promícháme s olivami a bazalkou nakrájenou na proužky. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, osolíme a opepříme.
- 4Pokrm podáváme ozdobený lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.