Pasta z baklažánu
30 min.
Ingredience
- 4kusyLilek
- 250gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
45 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Baklažány omyjeme a v nahřáté troubě pečeme doměkka. Opečené oloupeme, měkkou dužinu dobře rozmačkáme.
- 2Přidáme do ní drobně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a promícháme. Nakonec dochutíme solí, pepřem, podle vlastní chuti pokapeme citrónovou šťávou a směs promícháme.
- 3Hotovou pastu můžeme dát do malých sklenic a udržovat v lednici. Můžeme ji také trochu vychladit a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.