Paštičky s krevetami a zeleným chřestem

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
31 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme vodu, celé černé koření, bobkový list, ocet, sůl, cukr a vše vaříme asi 5 minut, pak do vývaru vložíme krevety a vaříme je 3 minuty. Krevety scedíme a v té samé nádobě rychle na teplé plotně osušíme.
  • 2
    Očištěnou cibuli šalotku pokrájíme nadrobno a v pánvi na rozehřátém másle ji zpěníme, přidáme k ní očištěné a omyté chřestové hlavičky a pod pokličkou vše dusíme asi 3 minuty. Pak chřest vyjmeme a odložíme na talíř. K cibuli přilijeme bílé víno a necháme pomalým vařením do poloviny odpařit. Potom přimícháme zakysanou smetanu a když se začne vařit, dochutíme vše solí, pepřem a citronovou šťávou. Povaříme ještě 5 minut a odstavíme z plotny.
  • 3
    Do horké omáčky vložíme uvařené krevety, chřest, drobně pokrájenou zelenou petrželku a na 5 minut omáčku zakryjeme pokličkou.
  • 4
    Připravíme předem upečené 4 kusy paštiček z listového těsta a naplníme je uvařenou omáčkou s krevetami a chřestem.
  • 5
    Paštičky : na pomoučeném vále z čerstvého nebo mraženého listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3 - 4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 10 cm.
  • 6
    Z 2/3 těchto koleček opět vypichujeme malá kolečka o průměru 8 cm, která odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Tato malá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřáté trouby upéct dozlatova. Pečeme při 200°C asi 7-8 minut. Upečená kolečka použijeme jako pokličku na paštičky. Paštičky vytvoříme tak, že plné kolečko potřeme vajíčkem, na něj posadíme jeden vajíčkem potřený kroužek a na něj položíme druhý kroužek těsta.
  • 7
    Když máme upečené "pokličky", dáme upéct do trouby paštičky, které pečeme 8-12 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.