Paštika s jehněčím masem a česnekem s olivami
145 min.
Ingredience
- mleté maso
- 250gramůVepřový bok
- 0,5lžičkaSůl
- 3kusyČesnek
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1kusVejce slepičí
- 800gramůJehněčí maso
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 5decilitrůHovězí vývar základní
- 2,5decilitryVíno červené
- 250gramůListové těsto
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyČesnek
- 100gramůOlivy černé
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1159 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
84 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
574 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso omyjeme a pokrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi si rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme česnek, přidáme k němu maso, které osolíme, opepříme, promícháme a dozlatova osmažíme. Pak k němu přilijeme hovězí vývar, červené víno, zakryjeme poličkou a dusíme 30 minut.
- 2Vepřový bůček omyjeme, pokrájíme na kusy a jemně pomeleme s česnekem. V míse ho promícháme se solí a pepřem.
- 3Jehněčí maso vyjmeme z vývaru, přimícháme k němu pomleté ochucené maso, černé nakládané olivy a dobře promíchanou směsí vyložíme paštikovou formu. Okraje směsi potřeme rozšlehaným vajíčkem.
- 4Na pomoučeném vále si z listového těsta vyválíme plát o 2 cm větší než je paštiková forma a tímto plátem masovou směs zakryjeme a okraje dobře přitiskneme. Uprostřed vykrojíme malý otvor asi v průměru 4-5 cm, vložíme vykrojený otvor volně zpět a celý povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem.
- 5Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 40 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.