Paštika s jehněčím masem a česnekem s olivami

145 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1159 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
84 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
574 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso omyjeme a pokrájíme na kostičky. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. V hlubší pánvi si rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme česnek, přidáme k němu maso, které osolíme, opepříme, promícháme a dozlatova osmažíme. Pak k němu přilijeme hovězí vývar, červené víno, zakryjeme poličkou a dusíme 30 minut.
  • 2
    Vepřový bůček omyjeme, pokrájíme na kusy a jemně pomeleme s česnekem. V míse ho promícháme se solí a pepřem.
  • 3
    Jehněčí maso vyjmeme z vývaru, přimícháme k němu pomleté ochucené maso, černé nakládané olivy a dobře promíchanou směsí vyložíme paštikovou formu. Okraje směsi potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  • 4
    Na pomoučeném vále si z listového těsta vyválíme plát o 2 cm větší než je paštiková forma a tímto plátem masovou směs zakryjeme a okraje dobře přitiskneme. Uprostřed vykrojíme malý otvor asi v průměru 4-5 cm, vložíme vykrojený otvor volně zpět a celý povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  • 5
    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 40 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.