Paštika s jehněčím masem a ovčím sýrem
145 min.
Ingredience
- mleté maso
- 250gramůVepřový bok
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 800gramůJehněčí maso
- 4lžíceOlej olivový jedlý
- 3decilitryHovězí vývar základní
- 3decilitryVíno červené
- 1lžičkaPepř bílý
- 125gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 250gramůListové těsto
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 75gramůOlivy nakládané
- 2kusyČesnek
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1307 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
96 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček omyjeme, pokrájíme a jemně pomeleme v masovém mlýnku, pak ho v míse promícháme se solí a černým pepřem.
- 2Cibuli a česnek očistíme a drobně pokrájíme. Omyté jehněčí maso nakrájíme na malé kostičky. V pánvi si rozpálíme olivový olej, dáme na něj cibuli s česnekem, krátce orestujeme, přidáme pokrájené maso, tymián, sůl, pepř, promícháme a osmažíme dozlatova. Pak přilijeme hovězí vývar, červené víno, zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně 30 minut. Podušené maso vyjmeme a dáme do mísy k mletému masu. Důkladně promícháme, přidáme nakládané zelené olivy bez pecek, ovčí sýr pokrájený na kostičky a znovu vše promícháme.
- 3Pečící formu si vymažeme 1 lžící oleje, naplníme masovou směsí a okraje potřeme bílkem.
- 4Na pomoučeném vále si vyválíme z listového těsta plát, který bude o 2 cm větší než je forma. Plátem těsta zakryjeme masovou směs, okraje přitiskneme a uprostřed vykrojíme otvor asi o průměru 5 cm. Pak těsto potřeme žloutkem a dáme do dobře vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200 °C přibližně 45 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.