Paštika tří barev
85 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 6kusůVejce slepičí
- 500gramůTykev
- 18gramůStrouhanka
- 3špetkyMuškátový oříšek
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 10gramůMáslo čerstvé
- 500gramůMrkev kořen
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 36gramůPažitka
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme a dobře omyjeme. Mrkev a tykev pokrájíme na menší kousky.
- 2Takto připravenou zeleninu necháme uvařit ve vroucí osolené vodě cca 25minut. Každý druh zvlášť.
- 3Jednotlivé druhy uvařené zeleniny rozmixujeme na hladké pyré a necháme vychladit.
- 4Mrkvové pyré smícháme se 100ml smetany, 36g strouhanky, 2 vejci, 1/3 nasekané pažitky, 1 špetkou muškátového oříšku, špetkou solí a pepře. Stejný postup opakujeme i u tykvového a špenátového pyré.
- 5Na výrobu paštiky použijeme formu s nepřilnavým povrchem nebo formu skleněnou. Oba druhy je nutné před naplněním ještě vymazat máslem.
- 6Jako první do formy dáme pyré tykvové, následuje mrkvové a na závěr špenátové pyré.
- 7Naplněnou formu zakryjeme alobalem potřeným máslem a ve vodní lázni pečeme při 180°C cca 45 minut.
- 8Hotovu paštiku necháme 24 hodin vychladit v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.