Paštika z brokolice

140 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
978 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory a celer omyjeme, oloupeme a pokrájíme na menší kousky.
  • 2
    Celer dáme vařit, uvedeme k varu a vaříme 30 minut, poté přidáme brambory, vaříme do změknutí zeleniny.
  • 3
    Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a spaříme ve vroucí osolené vodě. Poté necháme okapat a naložíme do směsi oleje a 25 g másla.
  • 4
    Uvařené brambory s celerem rozmixujeme na pyré, smícháme se smetanou a rozšlehanými vejci. Osolíme a opepříme.
  • 5
    Želatinu rozpustíme ve vlažné vodě a vmícháme do pyré.
  • 6
    Formu na paštiku vymažeme máslem, střídavě naplníme brokolicí a celerovým pyré. Pečeme 50 minut ve vodní lázni při 200 °C.
  • 7
    Vývar přivedeme k varu. Mouku smícháme se změklým máslem a přimícháme k vývaru. Povaříme 5 minut, poté přidáme smetanu.
  • 8
    Povaříme ještě 5 minut a poté omáčkou zalijeme vystydlou paštiku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.