Paštika z brokolice
140 min.
Ingredience
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
978 mg
Postup přípravy
- 1Brambory a celer omyjeme, oloupeme a pokrájíme na menší kousky.
- 2Celer dáme vařit, uvedeme k varu a vaříme 30 minut, poté přidáme brambory, vaříme do změknutí zeleniny.
- 3Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a spaříme ve vroucí osolené vodě. Poté necháme okapat a naložíme do směsi oleje a 25 g másla.
- 4Uvařené brambory s celerem rozmixujeme na pyré, smícháme se smetanou a rozšlehanými vejci. Osolíme a opepříme.
- 5Želatinu rozpustíme ve vlažné vodě a vmícháme do pyré.
- 6Formu na paštiku vymažeme máslem, střídavě naplníme brokolicí a celerovým pyré. Pečeme 50 minut ve vodní lázni při 200 °C.
- 7Vývar přivedeme k varu. Mouku smícháme se změklým máslem a přimícháme k vývaru. Povaříme 5 minut, poté přidáme smetanu.
- 8Povaříme ještě 5 minut a poté omáčkou zalijeme vystydlou paštiku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.