Paštika z koňského masa
165 min.
Ingredience
- 1300gramůKoňské maso
- 50gramůPetržel kořen
- 2kusyCibule
- 120gramůSádlo vepřové škvařené
- 1kusBobkový list
- 300gramůBrambory
- 9gramůSůl
- 3gramyMuškátový oříšek
- 4gramyNové koření mleté
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
976 mg
Postup přípravy
- 1Koňské maso omyjeme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme bobkový list, petržel a pozvolna vaříme, až je maso měkké.
- 2Mezitím uvaříme oloupané brambory a na sádle osmažíme cibuli nadrobno.
- 3Vařené maso, brambory, petržel a cibuli i s tukem semeleme na masovém strojku, osolíme a okořeníme. Důkladně promícháme a napěchujeme do máslem vymazané formy.
- 4Paštiku pečeme asi 1 hodinu ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.