Paštika z králíka
130 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová krkovička
- 100gramůVepřový lalok
- 300gramůVepřová plec
- 500gramůKráličí maso
- 500gramůKrálík hřbet
- 24gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 120mililitrůVíno bílé
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 12gramůMléko odtučněné sušené
- 12gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 6gramůPetržel - nať
- 20mililitrůKoňak Armaňak
- 150gramůOřechy lískové
- 4gramyTymián čerstvý
- 300gramůSlanina vepřová
- 2kusyBobkový list
- 50gramůJátra králičí
- 50gramůLedvinky jehněčí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
54 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
876 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové maso, játra, ledvinky pokrájíme na menší kousky. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, bobkový list, tymián, víno, utřený česnek a papriku.
- 2Dobře promícháme a necháme odležet přes noc.
- 3Králičí maso umeleme najemno, hřbet necháme vcelku.
- 4Smícháme s marinovanou směsí, přidáme sušené mléko, mouku, vejce, nasekanou petrželku, koňak a oříšky.
- 5Směs dobře promícháme.
- 6Zapékací pekáček vyložíme na dně a bocích slaninou, naplníme polovinou směsi, navrch dáme maso z králičího hřbetu a překryjeme zbytkem směsi.
- 7Vršek překryjeme slaninou, navrch poklademe tymiánem.
- 8Paštiku pečeme v troubě při 180°C 90 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.