Paštika z kuřecího masa a žampionů
100 min.
Ingredience
- 300gramůKuře
- 150gramůJátra kuřecí
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaŠalvěj sušená
- 3stroužkyČesnek
- 6plátkůAnglická slanina
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
248 mg
Cukr
411 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kousky, játra očistíme a polovinu odložíme stranou. Zbylá játra krájíme na kousky.
- 2Žampiony oloupeme a rozkrájíme. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nakrájená játra, osmahneme, vložíme žampiony a podusíme asi 5 minut.
- 3Maso se zbylými játry jemně umeleme, přiložíme podušená játra se žampiony, sůl, prolisovaný česnek, koření a vše dobře promícháme.
- 4Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny, naplníme masovou hmotou, formu uzavřeme a ve vodní lázni při 90 stupních Celsia vaříme 60 - 70 minut.
- 5Formu vyjmeme z lázně, otevřeme a paštiku necháme do druhého dne odležet.
- 6Paštiku můžeme také upéct v silně vyhřáté troubě.
- 7Podáváme s chlebem nebo s pečivem a čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.