Pastitsio s rajčatovou omáčkou a ricottou

105 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zeleninu omyjeme a očistíme. Lilky podélně rozpůlíme a cuketu nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a rozkrojíme na čtvrtky. Zeleninu a houby smícháme s olejem, rozložíme na plech, osolíme a opepříme. Vložíme do trouby a pečeme 30 minut. Vyndáme z trouby a smícháme s rajčatovým pestem.
  • 2
    Rigatoni vaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Zapékací mísu vymažeme máslem. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme na jemno. Z lilků vydlabeme dužinu a smícháme ji s ricottou, bazalkou, solí, pepřem a vejcem. Ementál nastrouháme.
  • 3
    Na dno zapékací mísy dáme rajčatovou omáčku a na ni vrstvíme střídavě rigatoni promíchané se zbytkem omáčky a zeleninu s houbami. Každou vrstvu posypeme nastrouhaným ementálem. Navrch dáme ricottovou směs a posypeme zbylým ementálem a strouhankou. Vložíme do trouby a pečeme 30 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.