Pastitsio s rajčatovou omáčkou a ricottou
105 min.

Ingredience
- 2kusyLilek
- 2kusyCuketa
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžícePesto
- 400mililitrůRajčatová šťáva
- 300gramůTěstoviny Rigatoni
- 1kusBazalka
- 200gramůRicotta
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceStrouhanka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zeleninu omyjeme a očistíme. Lilky podélně rozpůlíme a cuketu nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a rozkrojíme na čtvrtky. Zeleninu a houby smícháme s olejem, rozložíme na plech, osolíme a opepříme. Vložíme do trouby a pečeme 30 minut. Vyndáme z trouby a smícháme s rajčatovým pestem.
- 2Rigatoni vaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Zapékací mísu vymažeme máslem. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme na jemno. Z lilků vydlabeme dužinu a smícháme ji s ricottou, bazalkou, solí, pepřem a vejcem. Ementál nastrouháme.
- 3Na dno zapékací mísy dáme rajčatovou omáčku a na ni vrstvíme střídavě rigatoni promíchané se zbytkem omáčky a zeleninu s houbami. Každou vrstvu posypeme nastrouhaným ementálem. Navrch dáme ricottovou směs a posypeme zbylým ementálem a strouhankou. Vložíme do trouby a pečeme 30 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.