Pastitsio z hovězího masa

90 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
984 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
47 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací mísu vymažeme máslem, troubu předehřejeme na 180 °C, sýr nastrouháme nahrubo.
  • 2
    Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na oleji, přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme. Poté vmícháme drcená loupaná rajčata, sůl, pepř, skořici, drobně posekanou petrželku, drcený česnek, lehce zarestujeme, vlijeme část vína a dobře promícháme. Na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. V průběhu dušení podléváme vínem.
  • 3
    V mezičase uvaříme makarony a bešamel.
  • 4
    Makarony vložíme do vroucí osolené vody a vaříme, až jsou ale dente. Poté scedíme, necháme okapat, vložíme do mísy, vmícháme máslo a makarony přikryjeme.
  • 5
    Na bešamel rozpustíme máslo, do něhož vmícháme mouku a umícháme světlou jíšku. Do jíšky postupně zašleháme mléko, přidáme sůl a ustrouhaný muškátový oříšek. Na malém plameni stále mícháme, až se vytvoří hladká hustá kaše. Poté necháme bešamel zchladnout za občasného promíchání. Do zchladlého bešamelu pečlivě zamícháme rozšlehané vejce.
  • 6
    Do zapékací mísy vsypeme polovinu makarónů, na ně část sýra, poté masovou směs, kterou opět posypeme částí sýra, přesypeme druhou polovinou makarónů a zasypeme zbylým sýrem. Na závěr nalijeme bešamel. Zapékací mísou lehce potřásáme, aby se bešamel dostal až na dno.
  • 7
    Směs pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.