Patatas bravas
65 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1kilogramBrambory
- 500gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 3lžičkyPaprika mletá sladká
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, propláchneme, osušíme. Pánev naplníme do jedné třetiny olejem a rozpálíme. Brambory osmahneme do zlatova, necháme okapat na ubrousku.
- 2Všechna rajčata nařízneme na špičce do kříže, na 10 vteřin ponoříme do vroucí vody, vyndáme, ponoříme do studené vody, vyndáme a oloupeme.
- 3V hrnci rozpálíme olej, přidáme pokrájenou červenou cibuli a usmažíme. Přimícháme utřený česnek, papriku, pepř a smažíme ještě 1 - 2 minuty.
- 4Přidáme rajčata, bobkový list, 90 ml vody a za občasného promíchání vaříme asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne. Necháme trochu vychladnout, vyndáme bobkový list a v mixéru zpracujeme do hladka. Vrátíme do hrnce a prohřejeme.
- 5Rozpálíme olej z pánve po bramborách, znovu v něm osmahneme brambory. Přendáme na ubrousek. Druhé smažení zajistí že budou brambory opravdu křupavé a omáčka se do nich nebude tak rychle vsakovat.
- 6Hotové brambory naložíme na talíř a zalijeme omáčkou, posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.