Patizony ve sladkokyselém nálevu
55 min.
Ingredience
- 4kilogramyPatison
- 2kilogramyOkurky
- 2litryVoda pitná
- 4decilitryOcet kvasný lihový
- 160gramůCukr krupice
- 60gramůSůl
- 20gramůNové koření celé
- 20gramůPepř černý celý
- 15gramůHřebíček
- 2špetkyTymián čerstvý
- 3gramyBobkový list
- 30gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
50 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme nálev: Do hrnce s vodou přilijeme ocet, vsypeme cukr, sůl, tymián. Potom ještě vložíme nové koření, pepř celý, hřebíček, bobkový list. Vše přivedeme k varu a povaříme ještě 7 minut.
- 2Okurky spolu s patizony nakrájíme na malé kousky, které naskládáme do připravených skleniček. Na povrch do skleniček položíme kousek kopru. Zalijeme horkým nálevem, víčky uzavřeme, naskládáme je do hrnce na sterilizovaní. Při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 25 minut.
- 3Sklenice vytáhneme z hrnce, necháme vychladnou a uskladníme na studené a tmavé místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.