Patizony ve sladkokyselém nálevu

55 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
50 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme nálev: Do hrnce s vodou přilijeme ocet, vsypeme cukr, sůl, tymián. Potom ještě vložíme nové koření, pepř celý, hřebíček, bobkový list. Vše přivedeme k varu a povaříme ještě 7 minut.
  • 2
    Okurky spolu s patizony nakrájíme na malé kousky, které naskládáme do připravených skleniček. Na povrch do skleniček položíme kousek kopru. Zalijeme horkým nálevem, víčky uzavřeme, naskládáme je do hrnce na sterilizovaní. Při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 25 minut.
  • 3
    Sklenice vytáhneme z hrnce, necháme vychladnou a uskladníme na studené a tmavé místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.