Pečená babucha
60 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 6stroužkůČesnek
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMajoránka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceSádlo škvařené
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
319 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory. Nastrouháme je nahrubo do mísy. Očištěný česnek prolisujeme a přidáme k bramborům. Ještě přisypeme hladkou mouku, majoránku, pepř a sůl. Přidáme vejce a těsto dobře promícháme.
- 2Plech vytřeme sádlem, těsto rozetřeme po plechu, po povrchu poklademe tenké plátky másla a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 35-40 minut dozlatova. Okraje babuchy musí mít zlatohnědou křupavou kůrku. Horkou babuchu nakrájíme na obdélníky a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.