Pečená dýně s fetou a bylinkami
50 min.
Ingredience
- 1kusDýně
- 3lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaČesnek sušený
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 120gramůSýr Feta
- 1lžičkaBazalka
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 3lžíceOlej kokosový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
8 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
- 2V misce smícháme rozpuštěný kokosový olej, cukr a česnek. Promícháme. Potřeme tím dýni.
- 3Dýni ještě osolíme, opepříme a pečeme 20 minut na 200 °C. Poté promícháme a pečeme ještě dalších 20 minut.
- 4Ihned, jak dýni vytáhneme z trouby, posypeme jí fetou a čerstvě nasekanými bylinkami. Promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.