Pečená hlíva ústřičná
25 min.
Ingredience
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceZakysaná smetana
- 500gramůHlíva ústřičná
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
481 mg
Cukr
738 mg
Postup přípravy
- 1Houby nakrájíme na větší kousky. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme houby, 5 minut lehce opékáme. Přidáme cibulky a česnek a vše opékáme dalších 5 minut.
- 3Přidáme smetanu, víno, sůl, pepř a necháme 3 minuty povařit, poté zjemníme zakysanou smetanou. Vmícháme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.