Pečená hovězí roláda plněná

150 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
43 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na 4 plátky a rozklepeme. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, špenát opláchneme, necháme okapat, odkrojíme stonky a špenátové listy nahrubo nasekáme, sýr nastrouháme, kešu oříšky nahrubo nasekáme.
  • 2
    Na másle vyškvaříme slaninu, vmícháme cibuli, česnek, žampiony a asi 3 minuty smažíme. Poté vmícháme špenát, bazalku a strouhanku. Směs rozředíme a na mírném plameni povaříme, až směs zhoustne. Směs necháme vychladnout.
  • 3
    Plátky masa poskládáme tak, abychom utvořili jeden plát (plátky se musejí alespoň třetinou překrývat), osolíme a opepříme. Plát potřeme náplní, jen kraje plátů necháme volné, aby nám nádivka nevytékala, posypeme sýrem a oříšky. Plát opatrně svineme, obtočíme pečlivě režnou nití a roládu vložíme do pekáče. Maso podlijeme vínem, pekáč přiklopíme a maso pečeme v předehřáté troubě asi 2 hodiny. V průběhu pečení maso přeléváme výpekem, je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
  • 4
    Měkkou roládu zbavíme niti, nakrájíme na plátky a přelité vypečenou šťávou podáváme na servírovací míse.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.