Pečená husa plněná jablky
120 min.
Ingredience
- 1kilogramHusa domácí
- 100gramůMáslo jihočeské
- 5lžičekJablka
- 1lžičkaSůl
- 100gramůPepř černý mletý
- 0,4litrSádlo vepřové škvařené
- 3stroužkyČesnek
- 5kusůJablka
- 2lžičkyKmín celý
- 4decilitryVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2130 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
209 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
12 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Husu umyjeme, očistíme, uřízneme křídla celou ji potřeme máslem a prolisovaným česnekem smíchaným se solí. Vnitřek potřeme taky a naplníme na půlky rozkrojenými neoloupanými jablky, k nim ještě přidáme kmín a otvor zašijeme. Husu položíme prsy dolů na sádlem vymaštěný pekáč, podlijeme vývarem, do kterého vmícháme pepř, a pečeme za občasného polévaní přibližně 60 minut. Potom husu otočíme na hřbet a dopečeme ještě 40 minut. Upečenou naporcujeme, polijeme vlastní šťávou a ke každé porci dáme půlku citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.