Pečená husa plněná jablky a hrozinkami

170 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2682 kcal
Bílkoviny
104 g
Tuky
221 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
8 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušená jablka zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat.
  • 2
    Vodu slijeme, jablka dáme do mísy, přidáme skořici, hrozinky, strouhanku, hřebíček, zázvor, zlatý sirup, najemno nasekané vlašské ořechy, limetkovou šťávu a kůru. Nakonec přimícháme najemno nasekanou jarní cibulku a vše důkladně promícháme.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 4
    Husu omyjeme, očistíme a naplníme připravenou nádivkou. Otvor sepneme pomocí špejle.
  • 5
    Takto připravenou husu osolíme a vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 150 minut a každých 30 minut podléváme výpekem z husy.
  • 6
    Po upečení ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.