Pečená husa plněná jablky a hrozinkami
170 min.
Ingredience
- 5kilogramůHusa domácí
- 500gramůKřížaly (sušená jablka)
- 100gramůStrouhanka
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžíceLimetková kůra
- 1lžíceLimetková šťáva
- 3kusyCibulka jarní
- 30mililitrůSirup Golden
- 120gramůOřechy vlašské
- 1lžičkaSůl
- 170gramůHrozinky
- 1decilitrVoda pitná
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,25lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2682 kcal
Bílkoviny
104 g
Tuky
221 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
8 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Sušená jablka zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat.
- 2Vodu slijeme, jablka dáme do mísy, přidáme skořici, hrozinky, strouhanku, hřebíček, zázvor, zlatý sirup, najemno nasekané vlašské ořechy, limetkovou šťávu a kůru. Nakonec přimícháme najemno nasekanou jarní cibulku a vše důkladně promícháme.
- 3Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 4Husu omyjeme, očistíme a naplníme připravenou nádivkou. Otvor sepneme pomocí špejle.
- 5Takto připravenou husu osolíme a vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 150 minut a každých 30 minut podléváme výpekem z husy.
- 6Po upečení ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.