Pečená husa s ovocnou nádivkou
270 min.
Ingredience
- Nádivka
- 200gramůŠvestky sušené
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50gramůHrozinky
- 100gramůMandle
- 800gramůJablka
- 1kusHusa domácí
- 0,5lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1817 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
149 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Husu očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a uvnitř vytřeme citronovou šťávou.
- 2Oloupaná jablka nakrájíme na větší kousky, vypeckujeme a povaříme švestky, mandle nakrájíme na nudličky a rozinky namočíme do vody.
- 3Husu naplníme připravenou nádivkou, zašijeme a upečme dozlatova.
- 4Vypečenou šťávu z husy lehce zaprášíme moukou a krátce převaříme. Nalijeme ji do omáčkové nádobky a servírujeme na stůl.
- 6Nádivka:
- 7V míse si promícháme ovoce, mandle a nabobtnalé rozinky. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme 1 špetku skořice a muškátového květu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.