Pečená husa s ovocnou nádivkou

270 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1817 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
149 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
7 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husu očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a uvnitř vytřeme citronovou šťávou.
  • 2
    Oloupaná jablka nakrájíme na větší kousky, vypeckujeme a povaříme švestky, mandle nakrájíme na nudličky a rozinky namočíme do vody.
  • 3
    Husu naplníme připravenou nádivkou, zašijeme a upečme dozlatova.
  • 4
    Vypečenou šťávu z husy lehce zaprášíme moukou a krátce převaříme. Nalijeme ji do omáčkové nádobky a servírujeme na stůl.
  • 6
    Nádivka:
  • 7
    V míse si promícháme ovoce, mandle a nabobtnalé rozinky. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme 1 špetku skořice a muškátového květu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.