Pečená jehněčí kolena s bylinkami
140 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJehněčí koleno
- 1lžičkaSůl
- 1kusBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 500gramůSlanina vepřová
- 400gramůCibule
- 5stroužkůČesnek
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 500mililitrůVíno bílé
- 0,5lžíceMajoránka čerstvá
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 0,5lžíceLibeček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1495 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
107 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěná jehněčí kolena osolíme, bylinky nasekáme nadrobno, slaninu a cibuli nakrájíme nahrubo, česnek nakrájíme na plátky.
- 2Na pánvi osmažíme slaninu s cibulí a česnekem. Kolena potřeme bylinkami, narovnáme do pekáče, přidáme bobkový list, nové koření, přelijeme vínem, vývarem a cibulí se slaninou.
- 3Maso dvě hodiny pečeme v troubě při teplotě 200 °C. Půl hodiny před dokončením odstraníme poklici a dopečeme. Během pečení kolena obracíme a maso přeléváme výpekem. Poté maso vyjmeme a výpek zredukujeme do hustší šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.