Pečená jehněčí kotleta se zeleninou - pro děti

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
954 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Jehněčí kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a maso nakrájíme na kostičky. Očistíme mladé jarní cibulky a stroužek česneku. Oloupané brambory pokrájíme na kostky. Rajčata omyjeme, vložíme do misky s horkou vodou na 30 sekund, pak je zchladíme pod studenou vodou, oloupeme je, rozkrojíme a odstraníme lžičkou semínka. Dužinu nakrájíme na proužky. Omyjeme snítku petrželové natě a rozmarýnu.
  • 2
    Dno zapékací misky vytřeme máslem. Do misky střídavě dáme všechnu zeleninu s pokrajeným masem, proložíme bylinkami a přilijeme kuřecí vývar bez soli. Misku uzavřeme a dáme do trouby. Pečeme 15 minut při 180°C (vývar by měl v misce probublávat), pak teplotu snížíme na 150°C a pečeme minimálně 45 minut.
  • 3
    Když je maso měkké, starším dětem zeleninu rozmačkáme vidličkou a maso pokrájíme nadrobno. Mladším dětem vše rozmixujeme na pyré.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 31. 12. 2017
Pečená jehněčí kotleta se zeleninou - pro děti
Všem moc chutnalo 😉