Pečená jehněčí kýta po řecku
310 min.
Ingredience
- 1350gramůJehněčí kýta
- 2lžíceOlej olivový
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaOregano sušené
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžícePetržel - nať
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
55 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou jehněčí kýtu vložíme do pekáče. Olej, nadrcený česnek, skořici, tymián a oregano promícháme. Směsí potřeme maso, pokapeme citronovou šťávou a opepříme.
- 2Do pekáče vlijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky pekáče, přidáme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli a očištěnou, podélně nakrájenou mrkev.
- 3Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 150 stupňů Celsia a maso pečeme 3 hodiny. Každých 30 minut kýtu potřeme zbylou směsí nebo podlijeme vodou.
- 4Potom pekáč přikryjeme alobalem a maso pečeme ještě 2 hodiny.
- 5Vyjmeme z trouby a necháme asi 20 minut odpočinout. Kýtu podáváme posypanou nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.