Pečená jehněčí kýta po řecku

310 min.
Řecko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
55 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou jehněčí kýtu vložíme do pekáče. Olej, nadrcený česnek, skořici, tymián a oregano promícháme. Směsí potřeme maso, pokapeme citronovou šťávou a opepříme.
  • 2
    Do pekáče vlijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky pekáče, přidáme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli a očištěnou, podélně nakrájenou mrkev.
  • 3
    Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 150 stupňů Celsia a maso pečeme 3 hodiny. Každých 30 minut kýtu potřeme zbylou směsí nebo podlijeme vodou.
  • 4
    Potom pekáč přikryjeme alobalem a maso pečeme ještě 2 hodiny.
  • 5
    Vyjmeme z trouby a necháme asi 20 minut odpočinout. Kýtu podáváme posypanou nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.