Pečená jehněčí kýta s jablečnou šťávou
105 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJehněčí kýta
- 1litrŠťáva jablečná 100%
- 1litrVoda pitná
- 250mililitrůOcet jablečný
- 4kusyCibule červená
- 1kusPetržel - nať
- 10stroužkůČesnek
- 80mililitrůSirup javorový
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1lžičkaKmín drcený
- 4lžičkyOlej olivový
- 1kusPažitka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
31 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí kýtu omyjeme, očistíme, vykostíme, srolujeme, převážeme potravinářským provázkem a vložíme do kastrolu.
- 2Přidáme jablečnou šťávu, vodu, sůl, jablečný ocet, červenou cibuli překrojenou na čtvrtinu, najemno nasekanou petrželku, česnek, javorový sirup, koriandr a kmín. Hrnec přiklopíme pokličkou a uložíme přes noc do chladničky.
- 3Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Naloženou kýtu vyjmeme z kastrolu, vložíme do připraveného pekáčku, zalijeme česnekovým olejem a pečeme asi 90 minut.
- 4Pečenou kýtu vyjmeme z pekáčku, krájíme na tenké plátky, posypeme najemno nasekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.